Tampereen Taiteilijaseura 100 v. Urpu-Elina Korhonen ja Mirjami Tölli

Tampereen Taiteilijaseura 100 v.
Urpu-Elina Korhonen ja Mirjami Tölli

Tampere-talon Talvipuutarhassa taidemaalari Urpu-Elina Korhosen maalauksia ja kuvataiteilija Mirjami Töllin maalauksia ja veistosinstallaatioita. Lisätietoja kaikista näyttelyistä:

100-v. juhlanäyttelyt

Urpu-Elina Korhonen
Maalaukseni syntyvät luonnostelematta. Maalausprosessi lähtee liikkeelle pikkuhiljaa, varovaisesti, mutta maalauksen edistyessä, värin ja sommittelun kommunikoidessa syntyy parhaimmillaan pelottomuuden tila – kuva vie maailmaansa. Usein unohdan aalausvälineet ja ryhdyn maalaamaan paljain sormin. Työskentelyni on ekspressiivistä. Maalauksen työstäminen on välillä vaivalloista ja kompuroivaa, parhaimmillaan tanssia
värin ja sommittelun kanssa – niin fyysistä, että maalaussession loputtua saatan olla lopen uupunut.

Vuosien saatossa maalauksieni maisemallisuus on vähentynyt ja värien monokromaattisuus lisääntynyt: yhdenkin värin sävyillä voi kertoa tarinan. Kun tarinaan on kirjoitettu viimeinen sana voi hetken aikaa hymyillä.

Pimeydessä ei ole väriä. Olen maalannut teokseni kevään ja kesän aikana. Siinä kohdassa kun valo ja värit ovat vahvistuneet. Värimaailmoiltaan ne ovat usein joko kelta- tai punavoittoisia. Keltaisen tunnen viittaavan seestymiseen ja valoon, punaisen dramaattiseen käännekohtaan.”

Katso alkuperäinen Tampereen Taitelijaseuran tiedote tästä:
Tiedote-Talvipuutarha-Korhonen-Tolli